Friday, September 25, 2009

Beraya Di Melbourne





salammm hey to all setelah seminggu beraya ,, berjaya juga aku upload gambar-gambar hari raya pertama aku  di melbournE.. kat sini aku beraya dengan orang yang bernama TEMAN , RAKAN ,dan SAHABAT tanpa famly tersayang,,
semua ni larh yang memeriahkan raya pertama disini,ini ada lah keluarga basikal malaysia yang berlatih di melbourne,,mereka terdiri daripada AZIZUL,AMIR,AKMAL(ME),ADIQ,ZAMANI(BLACKY),ZAM(COACH),EDRUS,HAFIS,JUNAIDI,HARRIF SALLEH,SYAMIL,dan FATEHA..
,,mcm biasa larh raya pertama pagi pergi solat sunat raya,,di AMBROSE HALL... kat situ semua student malaysia berkumpul untuk solat sunat raya,,
selain kat situ ada juga di clyton ,, tapi agak jauh skit dr tmpat kami..

,,,SEHARI SEBELUM RAYA..........
sehari sebelum raya ,, mcm mcm kami buat ,, sediakan kan makanan untuk raya , chef nya blacky larh ,, dibantu rakan yang lain,,,ada jugak buat takbir raya imam oleh  syamil a.k.a pokcik,, selepas tuh sesi bergambar,, photographer aku larh sapa lagi hahaha,,dibantu tya awek pok jo " jgn mara" tya hahaha,,,
at last nite aku bwat kuih raya,, kuih confleks ,, hahaha,,, peace ..!!!!

OPEN HOUSE,,,,,,,,,,,,
huh aku rasa nih open house paling lama sekali ,, penat gler ,,,
tp semuanya berjalan lancar laa walaupun stok makanan hampir kehabisan,, semua nya dapat dikawall
ramai jugak student msia dtg banyakan semua kawan pokjo,,
meriah memang meriah smpi tak larat nk layan,, suh ambik sendri jer kat dapur,,
hahah tak nk citer byk ,,
yang ringkas semuanya ok
tukang masak ada
tukang basuh panggin
tukang jemput
tukang layan
tukang ambik gambar
huh mcm mcm tukang larh cuma tukang kebun jer tak der
hahaha peace
selamat hari raya maaf zahir baitin to all my friend around the world ,,kalau ada terkasar bahasa terkater , ngumpat ker, marah ker ,, ada yang kecik hati ker ,, aku mintak maaf banyak banyak ,,
insyaallah tak buat lagi
peace ,,,!!!!

3 comments:

Wangi said...

asal tak pakai samping skali sume org. kan elok and proper.

eikinichiwa said...

wahhhh..meriah ye raya kat sana gakk..

♥zActY♥ said...

sgt best :D